5 Mart 2010 Cuma

DOĞADAN GELEN ŞİFALI TAŞLAR...




Yüzyıllardır tedavi ve sihir alanında kullanılan doğal taşların bir çok rahatsızlığa ve hastalığa derman olduğu düşünülür. Boynumuza astığımız bir yeşim taşı iyileştirici etkisiyle zihinsel odaklanmayı sağlarken, ametist yüzüğünüz sizi canlandırırken iç huzurunuzu yenileyebilir. Peki sizin ihtiyacınız olan şifalı taş hangisi?

Azurit Taşı
Duygularınızı rahatlıkla ifade etmenize yardım eder. Yorulan gözlere çok iyi gelir. Kişiyi konuşkan yapar ve merkezde tutar.

Fluorit Taşı
Düşünceleri netleştirir, zihni dinlendirir. Rahatsızlık veren mantıksız düşüncelere iyi gelir. Projelerin gerçekleştirilmesi için destek verir.

Turkuaz Taşı
Barışın ve ahengin taşıdır. Taşıyan kişilerin şifa yeteneklerini arttırır. Bağışıklık sistemine iyi gelir. İletişimleri kolaylaştırıcı etkisi vardır. Etkili konuşmaya ve şarkı söylemeye yardım eder


Malakit Taşı
Kişiye güçlü olduğu duygusu verir. Fiziksel acılardan kurtulmak için kullanılır. Neşe ve canlılık veren etkisi vardır.

Sitrin Taşı
Tedavi edici enerjinin meydana çıkmasını sağlıyor. Kendine güveni güçlendirir. Böbrek, kolon, ciğerler, mide, bağırsak, dalak, hazım organları, sindirim ve kalp için yararlı olduğu ifade edilir. Enerji vermek ve canlandırmak için kullanılır. Diyabete karşı etkili olmasıyla tanınır.

Lapis Lazuri
Zihinsel açıklık ve berraklık veren bir taş olarak bilinir. Hafızayı güçlendiren ve kişiye güven veren etkisi olduğu söylenir. İletişim yeteneğini güçlendirmede ve sosyal fobik durumlarda etkilidir. İskeleti kuvvetlendirir, tiroid bezlerini hareket geçirir ve tansiyonu dengeler. Göktaşı olarak bilinen bu taş, depresyon ve başa çıkılamayan üzüntüler için kullanılır.

Kırmızı Lal
Boğaz bölgesine yakın taşınması önerilir. Uygulayanlara göre, bağışıklık sistemini ve ileri yaşlarda cinsel fonksiyonları güçlendiriyor ve yaşam enerjisi veriyor. İnsana zindelik veren ve enerji gücümüzü etkileyen bir taş, kadınlardaki regl düzensizliklerine ve sorunlarına iyi gelir. Kanı temizleyip kan dolaşımını hızlandırır. Adalet, cesaret ve mütevazılık verdiğine inanılıyor.

Yeşim Taşı
Bolluğun sembolü olan yeşim taşının, safra kesesi ve böbrek rahatsızlıklarına iyi geldiği söylenir. Korku ve endişe duygularına iyi gelir. Toksin maddelerinin vücuttan atılmasını sağlar. Denge ve şifa verici etkileri bulunur

Aquamarine Taşı
Sinirleri yatıştırır ve kişiye içsel rahatlık verir. Neşe, huzur ve aşk duygularını güçlendirir. Akciğerlere ve solunum yollarına çok iyi geldiği bilinir. İlham veren ve hafızayı güçlendiren etkileri de olduğu söylenir.



Sodalit Taşı
İçeriğinde soda ve kalsiyum bulunur. Hücre, damarlar ve organizmayı etkiler. Hormonları düzenlediği, lenf aktivasyonu ile bağışıklık sistemini güçlendirdiği belirtilir. Kan basıncını düşürdüğü, kalbi ve zihinsel aktiviteleri desteklediği söylenir. Sezgileri artırıcı ve ilham verici etkisi vardır. Nazardan, negatif düşüncelerden koruduğuna inanılır. Sakinleştirici etkili bir taş ve baş ağrılarına da birebir.

Kaplan Gözü Taşı
Sindirim sistemine çok iyi gelen bir taş. Aynı zamanda, sinirsel olarak oluşmuş ağrıları azaltıp sinirleri yatıştırır: dalak, pankreas ve kolon için faydalı olduğu söylenir. Kişinin bağımlılık duygularını azaltır.

Obsidyen Taşı
Volkanik cam, olumsuz enerjiyi emer. Terapi gücü yüksek olduğu için vücut masajlarında kullanılır. Depresyona ve karamsarlığa iyi gelir. Kaygıyı azaltrak bilinçaltındaki negatif duyguları temizler. Stresi azalttığı ve bağırsaklara iyi geldiği de bilinir.

Pembe Kuvars Taşı
Negatif enerjilerden koruyucu ve sevgi duygularını artırıcı bir taştır. Kullanan insanların çevrelerinde sevgi dolu bir ortam oluşmasına yardım eder. Korkuyu ve öfkeyi azaltarak sakinlik verir. Kan dolaşımına iyi gelen bir etkisi olduğu da söylenir.

Hematit Taşı
Kan dolaşımı düzeninin sağlıklı olmasına yardımcı olur. Enerji verici ve canlandırıcı etkisi olduğu söylenir. Cesaret veren Hematitin, kararsızlık çekenler için çok faydalı olduğu bilinir. İskelet sistemi hastalıklarına iyi gelir.

Hiç yorum yok: