17 Nisan 2010 Cumartesi

Kuş Desenli Tasarımlar

Kuş desenlerinin bana her zaman zarif geldiğini ve özgür bir ifade verdiğinden bahsetmiştim.. Bir çok markada 2010 da bu deseni kullanmış.. Marc Jacobs,Topshop,Miu Miu bunlardan bazıları..





































16 Nisan 2010 Cuma

DIY~~Sandalet Süsleme

Çoğumuzda bu tip sandaletler olduğunu tahmin ediyorum.. üzeri için fiyonk yapıp süsleyebiliriz..tek renk veya renk renk olabilir..








14 Nisan 2010 Çarşamba

Makyaj hilelerini atlamayın...




Yüz ve göz şeklinize göre makyaj yaparak daha çekici ve daha alımlı bir görüntü sergilemek elinizde.
Öncelikle cildinizi size uygun temizleyici ile temizledikten sonra, cildinizi bir miktar yine cildinize uygun bir krem ile nemlendirin. Cilt tipinize ve renginize uygun bir fondöteni bütün yüzünüze ve çenenizin altına doğru düzgünce yayın. Fondöteni ince bir tabaka halinde sürmeye özen gösterin, bu şekilde daha iyi sonuç elde edeceksiniz.

Fondötenin ardından cildi biraz aydınlatmak için gözlerin altındaki, burun kanatlarının etrafındaki, dudakların altındaki koyu kısımları, yüzünüze sürdüğünüz fondötenden iki ton daha açık renk fondötenle yapabilirsiniz. Burun kemiğinin üzerine ve elmacık kemiklerinin üst kenarlarına iyice yayılmalı ve geride sadece hafif bir parlaklık kalmalıdır.
Cildinizdeki kusurları bir kapatıcının yardımıyla gizleyin. Bunun için cilt lekelerine veya sivilce gibi yerlere bir miktar kapatıcı sürmeniz yeterli.

Eğer fondöteniniz ciltte parlama yapıyorsa matlaştırmak için bir pamuk veya kuru bir sünger parçası ile pudranın cilde yerleşmesini sağlamak için yüzünüze hafifçe bastırarak sürün ve fazlasını başka bir süngerle alın.

Gözlerinize farı sürerken önce tüm gözkapağına bir aplikatör yardımıyla farı sürün. istediğiniz kısımlarda rengi azaltın, artırın. Göze gölge yapmak istiyorsanız bunu bir göz kalemi ile
yapabilirsiniz. Uygulayacağınız ton, göz farından daha koyu olmalıdır. Yaptığınız bu çizgiyi bir pamuklu çubuk yardımıyla hafifçe yukarıya doğru dağıtın.

Kirpiklerinizin daha sık görünmesi ve göz biçiminizin daha iyi fark edilmesi için göz çevresine yani kirpik diplerinize çizgi çekebilirsiniz ancak sert çizgilerden kaçının.

Rimel mutlaka sürün üst kirpiklerinizin rimelini, önce içten dışa doğru, daha sonra aşağıdan yukarıya doğru sürerek, kirpiklerinizin daha gür ve dik görünmesini sağlayabilirsiniz. Alt kirpikleri ise rimeli diplerden aşağıya doğru sürün. Kirpiklerinizde rimelin birikmemesine dikkat edin.

Kaşlar içinse bir fırça yardımıyla kaşlarınızı yukarı doğru tarayın. Kaş renginize uygun bir kalemle kaşlarınızı küçük darbelerle boyayın ve hafifçe dağıtın. Bunun için toz far da kullanabilirsiniz.

Yanakları renklendirirken allığınızı yanak çukuruna iyice yayın. Allığı sürdüğünüz yerde sadece bir parlaklık olmalı. Boyanın nerede başlayıp bittiğini gösteren çizgiler olmamasına dikkat edin
.

Dudaklarınıza çekici bir görünüm verebilmek için dudak çevrenize rujunuzun bir ton koyusu olan kaleminizle çerçeve yapın. Bir ruj fırçasıyla dudaklarınızı boyayın. Bu işlemden sonra dudaklarınıza biraz pudra sürüp ikinci bir kat ruj sürün. Alt dudağınıza biraz parlatıcı sürerseniz dudaklarınız daha çekici görünür.

12 Nisan 2010 Pazartesi

Bembeyaz bir bahar geliyor!

Havaların aydınlanmasıyla birlikte ortaya çıkan parlak ve ışıltılı görüntü, kıyafetlerimize de yansıyor. Dolayısıyla bembeyaz bir bahar bizi bekliyor…

Beyaz sezonun yıldızı. İster mimari şekillerle fütüristik, ister drape ile feminen bir tarzı tercih edin. Seçim sizin. Tarzınıza en uygun beyazı seçin, baharı aydınlık geçirin.

Nasıl giymeli?
Şeffaf beyazları birkaç kat üst üste giyerek daha rahat kullanabilirsiniz. Transparan giyinmek sizi rahatsız etmiyorsa da, bırakın öyle kalsınlar.
Eğer baştan aşağıya beyaz giyinecekseniz, yumuşak, nötr tonlarda aksesuarlar tercih edin. Böylece ışıltılı görünümünüzü tamamlamış olacaksınız.
Bembeyaz çok çarpıcı bir görünüm. Ünlü modacıların beyazı nasıl kullandığına bir göz atarsanız, çok daha farklı fikirleriniz olabilir.







'Cold Hearted Snake' Earpiece



~Kaş Güzelliği Önerileri~


~Kaşlarınız seyrelmiş, rengi açılmış, şekilsiz görünüyor olabilir ya da yeni çıkan kaşlar görüntünüzü olumsuz etkiliyordur. Kaş güzelliği için denenmiş ve güzel sonuçlar alınmış öneriler ;

~Kaşlarınız çok açık renkliyse ve rengini koyulaştırmak istiyorsanız kahverengi göz farı sürüp üzerinden aynı renk rimelle geçin. Kaş fırçasıyla tarayıp kuruması için bekleyin. Açık renk kaşlarda siyah renkte far ya da rimel tercih etmeyin. Çünkü yüzünüze sert bir ifade verir.

~Kaşlarınız zayıflamaya ya da beyazlamaya başlamış olabilir. Daha sık ve koyu renk görünmeleri için iki yöntem vardır. Birincisi kuaförünüze gidip kaşlarınızı boyatabilirsiniz. İkincisi kaş renginizle uyumlu bir farla üzerinden geçip kaş fırçasıyla tarayabilirsiniz.


~Kaşlarınız dağınık ya da biçimsiz görünüyorsa temiz bir fırçasının üzerine bir miktar saç spreyi sıkıp kaşlarınızı tarayın. Kaş şeklinizin dışında kalan kaşları küçük bir makasla kesebilirsiniz.


~Kaşlarınız yeni çıkmaya başladığında oluşan görüntüden hoşlanmıyorsanız kapatıcı krem kullanarak gizleyebilirsiniz.