14 Mayıs 2010 Cuma

Sweet Blog Ödülüm :)



Sevgili arkadaşım petitbeurre beni tatlı blogger ödülüne layık görmüş:) İlk ödülüm olduğu için çok sevindim :) Kurallara gelirsek ;


- Bu ödülü 10 tatlı bloggera gönderin.
- Bu ödülle ilgili bir post yazın, fotoğrafı koyun ve ödül göndereni yazın.
- Ödüllendirdiğiniz kişileri yorumlarla bilgilendirin.

~stil direktörü
~ChunLi Beauty Spot
~dOOrstePPing
~Makyaj Günlüğü
~MoR KeLeBeK
~My Makeup Story
~off ne giysem
~SİYAH PRENSES
~xesrax
~Cecilia'nın Masalı

Vezi mai multe din Muzica, Videoclipuri pe 220.ro

10 Mayıs 2010 Pazartesi

¡ ǝuǝp ıʎɐɯʞɐq FARKLI ɐʇɐʎɐɥ



Hayatımız, bakış açılarıyla şekillenir. Gördüklerimiz ve bildiklerimizle yargılarız yaşantımızı. Nedense çok şeyi gözümüzden kaçırırız. Israrla saplantılarımıza gideriz, o doğruymuşçasına inat eder ve uygulamak isteriz. Beklemeyi sevmez, sabretmek istemeyiz.

Neyden mi bahsediyorum?

Tabii ki, hayatımıza farklı bakmamızın öneminden bahsediyorum. Gözümü ve gönlümüzü dört açmamızı tek bir yönde sabitlenmemiz gerektiğini vurguluyorum.

Hiç farkındalık testi göreniniz var mı? Orada birkaç oyuncu birbirlerine basketbol topunu atıyor ve size bu topu kaç kez birbirlerine attığını soruyorlar. Topa odaklanıp saymaya başlıyoruz o sırada ortadan bir goril kıyafeti giymiş biri geziniyor. Tabii haliyle topa odaklanınca oyun içerisinden geçen gorili göremiyoruz.

Yani, gözden çok şey kaçırıyoruz.

Başka güzel bir örnekte gene internette göreniniz varsa bilirler, bir resim ve bu resimde yaşlı ve genç kadın görünmektedir. Ama bazılarınız direk genç kadını görürken bazılarınız sadece yaşlı kadını görürüz.

Böylece olduğun yerden değil daha geniş açıyla bakmanın, madalyonun öbür tarafından da görebilmenin ne kadar önemli olduğunu öğrenmiş oluruz.

Şirketler de ise farklı bakanlar LİDER olabiliyor. Çünkü onların bakış açıları herkesin gördüğü gibi değil yeri geliyor onun simetrisini düşünerek hareket ediyorlar. Bu da onların gördüklerini, diğerlerinden ayırmış oluyor.

Farklı bakabilmemize en büyük engellerden biride önyargılarımızdır. Önyargılarımız bizim doğru ve net bakabilmemizi engelliyor. Bir de sabit fikirli olmak farklı görmemize engel olan bir diğer unsurdur. Kafasına yerleştirdiği şeyin üzerinden başka bir şeyi düşünemediği için başka fikirleri kafasına almak istemez.

Hayatınızın renklenmesi için bunu yapmak zorundayız. Hep aynı yoldan gitmek, hep aynı şeyi yapmak nasıl sıkıyorsa bizi olaylara bakış açımızda değişirse bir o kadar da zihnimizin açılması için önemlidir.

İşyerinde yaptığınız işe değer katmak istiyorsanız onun simetrisini bitmiş halini düşünün böylece işin basit şekilde fizibilitesini çıkarmış olursunuz.

Farklı bakmak sizin yaratıcılığınızı artıracaktır, elinizdekilerle bağlantı kurmayı deneyin. Mesela, saat ile cd kutusunu ilişkilendirelim ilk bakıldığında alakasız iki şey gibidir. Ama düşünelim ilk akla gelen cd kutusu şeklinde saat düşünebiliriz veya cd kutunu açıp bir tarafına saat bir tarafına fotoğraf koyup onu şekillendirebiliriz. Ben cd kutusu ile saati sadece uydurdum bunun gibi birçok şeyi birbiriyle anlamlandırabilirsiniz. Bu size farklı bakmayı gösterecek.

Kalıplardan kurtulmak istiyorsan hayata farklı bakmayı denemelisin!

9 Mayıs 2010 Pazar

~İpekyol 2010 Kataloğu~

İpekyol‘un yenilenen ve daha da güzelleşen yeni sezon kataloğunda her zevke uygun kombin yaratmak mümkün.


Tarçın tadında bluzlar…
Rahat ve kat kat şık penyeler…
Sepet sepet cüzdanlar...
Yazın tüm renkleri...