3 Aralık 2010 Cuma

Yurtdışından Sanal Alışveriş Nasıl Yapılır?


Milyonlar bilgisayar ekranını bir mağaza vitrini gibi kullanıyor. Bu akımın dışında kalmayın ancak internette alışveriş kurbanı da olmayın.







1. Satın almadan önce mutlaka tasarımcının ismini ve satın almak istediğiniz ürünü mutlaka internette aratın. Bu yöntem alacağınız parçayı yalnız daha ucuz fiyata bulabilmek için değil, ürünün gerçek rengini anlayabilmek açısından da faydalı. Bazen siteler ürünleri çekerken hoş durması için renkli fonlar kullanıyorlar ve ışığın etkisi ürünü farklı gösterebiliyor. Ürünü ne kadar farklı adreste aratırsanız, değişik açı ve ışık altında çekilmiş fotoğrafları görerek ürünün gerçek renk tonunu almanız kolaylaşıyor.





2. Eby.com'dan açık artırma yolu ile alışveriş etmek çok popüler. Satıcı ürünü için bir başlangıç fiyatı belirliyor ve açık artırmanın bitmesine saniyeler kala en yüksek fiyatı ödeyen ürüne sahip oluyor. Önerdiğiniz fiyat aşıldığında sizi uyararak, sizin için açık artırma işini devralan bir yazılım programı var. auctionstealer.com sitesine tıklayın. Eğer beğendiğiniz ürünün açık artırma başlangıç fiyatı çok yüksekse ve ürün henüz teklif almamışsa satıcya e-posta göndererek aklınızdaki fiyatı önerin. Gerçek olduğu iddia edilen bir çantayı mağaza fiyatının yarısında görüp kanmayın. İkinci el ürünlerde orjinallik açısından şansınız daha fazla olabilir. Yeni ürünlerde sahte ihtimali daha çok.







3. Farklı zevkler ve spesifik ihtiyaçlara yönelen alışveriş sitelerini takibe alın. Örneğin yaz modası için clickini.com, couture vintage kıyafetler için shop.vintageacademe.com, yün yapımı hakkında bilgi için woolandthegang.com'a tıklayın. Ünlü tasarımcıların geçen sezondan kalma bir ürününü arıyorsanız theoutnet.com'da bulma şansınız olabilir.







4. Avrupa'dan alışveriş yapmak istiyorsanız mytheresa.com, luisaviaroma.com gibi siteler doğru adres olabilir. Amerika'dan alışverişi tercih ediyorsanız onun da kolayı var. myus.com, amerikandaniste.com siteleri bu konuda başarılı siteler. Üyesi oluyorsunuz, güvenilir kargo şirketleri aracılığıyla ürününüzü Amerika'daki adresinizden aldırıp Türkiye'ye yollatıyorlar.







5. nordstrom.com, barneys.com, bloomingdales.com, colette.fr, brownsfashion.com gibi hem mağaza hem de internetten alışveriş siteleri bulunan ünlü butik ve zincir mağazaların sitelerine düzenli olarak göz atabilirsiniz. Mağazalarda göremediğiniz şeyleri böylece internetten de sipariş verebilirsiniz.





6. Alışveriş sitelerinin uluslararası gönderim kampanyalarını takip edin. Böylece abartılı fiyatlara alışveriş yapmamış olursunuz.




















Share/Bookmark


Hiç yorum yok: