30 Mart 2010 Salı

Herkesin bir rengi vardır. Sizinki hangisi?


Renk analizi kişinin saç, göz ve ten rengine göre yapılır. Saç rengi olarak boyalı saç değil, doğal saç rengi baz alınır. Doğru renkler seçilmediğinde bitkin ve yorgun bir görüntü sağlanırken, doğru renklerle genç ve dinamik görünmek mümkün..

Renkler, sıcak ve soğuk olarak ikiye ayrılır.

Sıcak tonlar

Buğday tenlilerin renkleri sıcak tonlardır. Kahverengi, sütlü kahve, bej, devetüyü rengi, haki yeşil, zeytin yeşili, fıstık yeşili, mürdüm, turuncu, sarı, somon, gül kurusu, kemik, altın, kiremit kırmızısı, şetfali, gülkurusu, taba sıcak tonlardır.

Soğuk tonlar

Beyaz tenli kişiler için soğuk tonlar daha uygundur. Mavi, beyaz, pembe, fuşya, lila, koyu kırmızı, bordo, vişne, mürdüm, gümüş gri soğuk tonlar arasındadır.

Elbette sadece bu kadar değil... Parlak , canlı renkler mi ya da daha mat, soluk renkler mi… Renk seçiminde doğru tonları yakalamak da çok önemli.

İşte renginizi bulmak için birkaç öneri:

Eğer ten renginiz soğuk, pembe, damar görüntüsü maviyse, saç renginiz çok koyu kahverengi, siyah, gümüş grisiyse, göz renginiz çok koyu kahverengi, siyah, mavi, yeşil ve göz akınız çok beyazsa; beyaz ve mavi tonlarını, gri, antrasit, bordo, kırmızı, fuşya, siyah, turkuvaz, vişne ve mürdüm renklerini kullanabilirsiniz.

Ten renginiz pembe ve bej karışımıysa, şeffaf ve narin bir cilt yapınız varsa, saç renginiz sarı, platin, küllü sarı, boğuk kahverengiyse, göz renginiz mavi, gri mavi, ela veya griyse; beyaz ve mavi tonlarını, pembe, gri mavi, bordo, vişne, lila, mürdüm renklerini kullanabilirsiniz. Çok koyu ve canlı renkleri kullanmamalısınız. Hele siyah rengi yüzünüze hiç yakıştırmayın. Portakal, fıstık yeşili, fuşya gibi canlı renkleri de kullanmaktan kaçının.

Ten renginiz altın bej, şeftali, saçınız altın sarısı, kestane kahve, altın koyu kahve ve içinde sarılık olan griyse, göz renginiz ela, yeşil, mavi ya da açık kahverengiyse; şeftali, kayısı, gülkurusu, somon, mercan, kiremit kırmızı, altın, kahverengi, devetüyü, haki yeşil, bej, kemik, bazen bordo ve vişne rengini kullanabilirsiniz.

Ten renginiz bronz, buğday, altın bej, tunç ve altınsa, saçınız bakır, kestane, kına rengiyse, göz renginiz yeşil, ela, kahverengiyse; kemik, kahverengi, sütlü kahve, altın, şeftali, kayısı, portakal, kiremit ve nar çiçeği, haki yeşil, taba ve somon renklerini kullanabilirsiniz.

Seçiminizi yaparken; saç, göz ve ten renklerinde doğal renklerinizi baz almayı unutmayın...


ekolay.net

Hiç yorum yok: